A58 bij Rilland urenlang afgesloten na ongeluk

A58 bij Rilland urenlang afgesloten na ongeluk
A58 bij Rilland urenlang afgesloten na ongeluk © @Stianfrankemlle
A58 richting Bergen op Zoom afgesloten na ongeluk
Het ongeval gebeurde rond 14.40 uur. De weg werd daarna ruim twee uur afgesloten voor hulpverlening en politieonderzoek. De vangrail raakte bij het ongeval beschadigd en moest 's avonds worden gerepareerd.

Gewonden

De traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te verlenen, de twee gewonden, de 22-jarige bestuurder uit Dordrecht en de 42-jarige passagier uit Papendrecht, zijn vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis in Brabant gebracht. 
"Het ziet ernaar uit dat de 22-jarige bestuurder de macht over het stuur is verloren en daarna tegen de vangrail is gereden", vertelt politiewoordvoerder Alwin Don. "Vooral de 42-jarige passagier lijkt ernstig gewond."
Het ongeval gebeurde direct na het viaduct bij Rilland, precies tussen de afrit en de oprit in. Het verkeer werd via de af- en oprit omgeleid en de politie raadde het verkeer aan een andere route te kiezen. Desondanks ontstond een lange file. Rond 16.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Tegen verkeer in

Gefrustreerd door de lange wachttijden in de file waren er zelfs automobilisten die omkeerden en tegen het verkeer in via de oprit de weg afreden. De politie raadt dit ten allen tijde af. Een cameraman van Omroep Zeeland legde het gevaarlijke rijgedrag vast met zijn mobiele telefoon:
Gefrustreerd over file rijdt automilist tegen verkeer in