Zeeland wordt wakker: COC-café, aanslag-kunst en milieuvriendelijk ondernemen

Zeeland wordt wakker: COC-café, aanslag-kunst en milieuvriendelijk ondernemen
Zeeland wordt wakker: COC-café, aanslag-kunst en milieuvriendelijk ondernemen © Omroep Zeeland
De regenboogvlag wappert bij het voormalige COC-gebouw in Middelburg
De regenboogvlag wappert bij het voormalige COC-gebouw in Middelburg © Omroep Zeeland

Zeeuws COC-café sluit haar deuren

Het enige COC-café in Zeeland heeft zijn deuren gesloten. Dat heeft het bestuur gisteren bekendgemaakt via een brief aan haar leden. Het café kostte de COC te veel geld, de huur was niet meer te betalen. 
Verschillende mensen hebben in Middelburg de politie gebeld vanwege een kunstwerk.
Verschillende mensen hebben in Middelburg de politie gebeld vanwege een kunstwerk. © Omroep Zeeland

'Aanslag' blijkt kunst

Verschillende mensen hebben in Middelburg de politie gebeld omdat ze dachten dat het om een gestolen auto ging of zelfs dat het voertuig te maken had met een mogelijke terroristische aanslag, maar het blijkt een kunstwerk te zijn.
Zeeuws havencongres staat vandaag in het teken van Blue Economy: hoe maak je je bedrijf duurzaam, én verdien je ook nog geld.
Zeeuws havencongres staat vandaag in het teken van Blue Economy: hoe maak je je bedrijf duurzaam, én verdien je ook nog geld. © Omroep Zeeland

Een duurzaam bedrijf mét winst

Het Havencongres in Terneuzen staat vandaag op het programma met als thema: de nieuwe, zogenoemde 'Blue Economy'. Oftewel: milieuvriendelijk ondernemen - maar dan mét winst. 
© Omroep Zeeland

Veteraan van 100 jaar

Deze 100-jarige Zeeuwse WOII-veteraan woont al jaren in Den Haag, maar voelt zich nog altijd een 'echte Zeeuw'. Hij moest ons land verdedigen tegen de aanval van Nazi-Duitsland. Dat bleek onbegonnen werk.
Zonsondergang Westkapelle
Zonsondergang Westkapelle © Miranda Flipse

Weer

Na de warmte van de afgelopen dagen is het vandaag een stuk koeler met maxima van 21 tot 23 graden, waarbij wolken en zon elkaar afwisselen.