Protest: Politieboten varen niet meer uit

Protest: Politieboten varen niet meer uit
Protest: Politieboten varen niet meer uit © OZ
Politie te water
Politie te water © Omroep Zeeland
De protestactie startte al op 14 maart. De waterpolitie vindt dat ze onevenredig hard getroffen worden door bezuinigingen, waardoor functies komen te vervallen. Terwijl die wel hard nodig zijn om hun werk goed uit te voeren. De vakbonden beweren dat de veiligheid als gevolg van de bezuinigingen in het geding is.

Toezeggingen

Na 17 dagen protest werd de actie eind maart voor onbepaalde tijd opgeschort nadat de leiding van de waterpolitie toezeggingen had gedaan en de vakbonden tegemoet wilde komen. De eenheidsleiding wilde onder meer tegemoetkomen aan de eis om meer geld vrij te maken. 
De toezeggingen moesten echter nog wel goedgekeurd worden door de korpsleiding van de politie. Dat is tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd, waardoor "er een groot gebrek aan informatie en vertrouwen is in de korpsleiding", aldus de vakbonden in een reactie. 

Calamiteiten

Tijdens de protestacties varen de politieboten alleen nog maar uit in het geval van calamiteiten. Controles op bijvoorbeeld drugssmokkel, mensenhandel en onderbemande of te snel varende vaartuigen worden niet uitgevoerd.