Zeeland wordt wakker: Stakende leraren, Zoomland en plukken

Zeeland wordt wakker: Stakende leraren, Zoomland en plukken
Zeeland wordt wakker: Stakende leraren, Zoomland en plukken © Omroep Zeeland
Juf Lesli neemt kindje op schoot
Juf Lesli neemt kindje op schoot © Omroep Zeeland
Hoe moeilijk kan het zijn? Een liedje zingen, een verhaaltje voorlezen en daarna laat je de kinderen spelen. Leerkrachten van groep een tot en met acht denken daar anders over. Het huilen staat ze nader dan het lachen. Door de werkdruk en onderwaardering wat betreft salaris, gaan ze vandaag staken, ook in Zeeland. 
Artist impression Kruittoren Tholen
Artist impression Kruittoren Tholen © Gemeente Tholen
In Tholen mochten bezwaarmakers in een commissievergadering van de gemeente Tholen hun bezwaren uiten tegen een eventuele woontoren. De gemeente wil toestemming geven aan de bouw van een woontoren van zes verdiepingen met dertien luxe-appartementen met als blikvanger een toren op de top. Tegenstanders zijn bang dat de nieuwbouw hun het zicht en uitzicht wegneemt.
Files op A4 richting Zeeland
Files op A4 richting Zeeland © Daily Dilann

Zoomland

De Statenfractie van het CDA wil dat Gedeputeerde Staten samen met Brabant bij het Rijk gaan lobbyen voor aanpak van de problemen bij knooppunt Zoomland bij Bergen op Zoom. Sinds de opening van het nieuwe deel van de A4 is het verkeer daar enorm toegenomen. Dat leidt tot files waardoor de bereikbaarheid van Zeeland onder druk staat, vindt de partij
De tuin bij woonzorgcentrum Moerzicht in Yerseke krijgt ook bankjes en beweegtoestellen
De tuin bij woonzorgcentrum Moerzicht in Yerseke krijgt ook bankjes en beweegtoestellen © Woonzorgcentrum Ter Weel
Na twee jaar praten is de kogel door de kerk; Yerseke krijgt een pluktuin. Bij woon- en zorginstelling Moerzicht worden planten, brede paden, bankjes en een moestuin gerealiseerd. De pluktuin moet een plaats worden waar jong en oud elkaar ontmoet.
Wolkenluchten boven Middelburg
Wolkenluchten boven Middelburg © Henk Kokelaar

Het weer

Vanmorgen breekt de zon geregeld door en is het droog. Er waait vandaag een matige oostenwind. Het wordt maximaal 23 graden. In de loop van de middag komt er bewolking opzetten. Vanavond en vannacht kan daar ook regen uit vallen.