Bejaarde man: 'Overvallers stonden naast mijn bed'

Bejaarde man: 'Overvallers stonden naast mijn bed'
Bejaarde man: 'Overvallers stonden naast mijn bed' © Opsporing Verzocht
Pinpoging na woningoverval in Oud-Vossemeer, zonder bril
Pinpoging na woningoverval in Oud-Vossemeer, zonder bril © Opsporing Verzocht
De twee mannen drongen 's nachts zijn woning binnen, de man verklaarde later tegen de politie dat ze plotseling naast zijn bed stonden. Ze bonden hem vast op een stoel en doorzochten zijn woning. Daarna gingen ze er met onder meer wat persoonlijke spullen vandoor.

Meteen de politie gebeld

Toen ze eenmaal weg waren wist de Vosmeerder zichzelf te bevrijden en hij heeft daarna meteen de politie gebeld. De melding kwam binnen bij de meldkamer op 15 april om 5.05 uur. 
Tegen agenten verklaarde de man dat hij zich niet veel van de daders kon herinneren. Wel had hij gezien dat het ging om twee blanke mannen, die hij niet kende. Ze hadden zwarte kleren aan en spraken goed Nederlands. 

Gezicht duidelijk te zien

Bij de overval werd ook een pinpas buitgemaakt. Er is een poging gedaan om met die pas geld te pinnen bij een pinautomaat aan de Wassenaarstraat in Bergen op Zoom. Daarbij is het gezicht van de man die probeert te pinnen duidelijk te zien, ook al probeert hij onherkenbaar te blijven. Mogelijk is de bril een vermomming. De politie hoopt dat iemand hem herkent en zich meldt.

Woningoverval Oud-Vossemeer in Opsporing Verzocht