Politie schiet op bedrijfsbusje bij achtervolging Groede

Politie schiet op bedrijfsbusje bij achtervolging Groede
Politie schiet op bedrijfsbusje bij achtervolging Groede © HV Zeeland
Politie schiet op auto Groede
Het busje sloeg op de vlucht nadat het in Knokke een stopteken negeerde. Waarom het voertuig in België een stopteken kreeg, is niet bekend volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.
Achtervolging Groede
Toen het busje de grens met Nederland overstak, werd de achtervolging door Nederlandse agenten voortgezet. Toen zij het voertuig opnieuw een stopteken gaven op de Noordweg in Groede, reed het busje in op de agenten. Daarop werd er meerdere malen gericht op de vluchtauto geschoten. 
De bestuurder is aangehouden voor poging tot doodslag, dan wel moord.
Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage
Na de schoten zag de bestuurder alsnog de kans om door te rijden om vervolgens in de Doormanlaan te stoppen. Uytdehage kon nog niet zeggen of ze daar vrijwillig zijn gestopt of door agenten aan de kant zijn gezet.

Onder invloed

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vermoedelijke bestuurder - een inwoner uit Breskens - onder invloed was. "De bestuurder is aangehouden voor poging tot doodslag, dan wel moord", aldus Uytdehage. 
De vier andere verdachten - twee mannen en twee vrouwen afkomstig uit Breskens, Oostburg en Breda - zijn aangehouden voor betrokkenheid. "Het zou bijvoorbeeld kunnen dat zij de bestuurder hebben aangemoedigd om te vluchten", aldus Uytdehage.