Zeeuwse scholen minder goed dan vorig jaar

Examens
Examens © Omroep Zeeland
Als enige school in Zeeland heeft het Luzac in Goes dit jaar 100 procent geslaagden. Op de tweede plaats komt het Reynaert College in Hulst (97,1 procent geslaagd), op drie staat het Calvijncollege (onder meer in Goes) met 95,93 procen. Op de vierde plaats Edudelta met 95,89 procent geslaagden. 
Maar het Luzac had dit jaar voor drie richtingen maar 21 kandidaten en dan is het makkelijker om een 100-procent-score te halen dan op scholen die véél meer leerlingen door het examen moeten  slepen, zoals het Reynaert (312 examenkandidaten in het afgelopen schooljaar) en het Calvijncollege (690). Edudelta heeft de hoge score van bijna 96 procent gehaald met 73 eindexamenkandidaten.

Slechts drie Zeeuwse scholen deden het dit jaar (iets) beter dan vorig jaar en die blijken alle drie in Goes te staan, behalve het Luzac en het Calvijn College namelijk ook het Ostrea Lyceum. Alle andere scholen in Zeeland lieten een lichte daling van hun slagingscijfers zien. Isaac Beeckman

De Isaac Beeckman Academie in Kapelle heeft dit jaar weliswaar het laagste percentage geslaagden, 88,4 procent, maar daar staat tegenover dat deze school alleen VWO en Havo aanbiedt, waar over het algemeen iets lagere slagingspercentage gelden dan op het VMBO. Het VWO in Kapelle komt op de tiende plaats in Zeeland en de Havo op de negende plaats en laten respectievelijk drie en vier andere scholen achter zich. De totaalscore van de school is wel iets lager dan vorig jaar.
Dit zijn de overzichten per schooltype. De genoemde getallen zijn de absolute cijfers van de geslaagden (groen) en gezakten (rood). 

VWO

Havo

VMBO-k

VMBO-(g)t

VMBO-b