En het beste terras van Zeeland is...

En het beste terras van Zeeland is...
En het beste terras van Zeeland is... © De Werf
De Werf uit Veere eindigde op de tweede plek van de Terras Top 100
De Werf uit Veere eindigde op de tweede plek van de Terras Top 100 © Misset Horeca
Dat De Werf het zilver wist te prolongeren, is bijzonder. Het restaurant heeft sinds maart dit jaar een nieuwe eigenaar. Broers Paul en Bart Melis zijn 'super blij' met de winst vertelden ze aan organisator Misset Horeca: "Maar het is net als bij sport. Als je meedoet aan de Olympische Spelen dan ga je ook voor goud. Natuurlijk gingen wij ook voor de winst." Volgens de jury kan 'menigeen een voorbeeld nemen' aan het terras van De Werf. 
<p>Behalve de Werf, staan er nog zeven Zeeuwse terrassen op de lijst:</p><p>  2. De Werf in Veere </p><p> 29. De Smederij in Goes </p><p> 52. Oranjeplaat in Arnemuiden (in 2016 plek 7)</p><p> 59. Soif in Vlissingen (in 2016 plek 100)</p><p> 66. Het Bonte Hert in Hulst </p><p> 84. Waterfront in Vlissingen </p><p> 99. Rosaura in Terneuzen (in 2016 plek 90)</p><p>100. Our Seaside in Renesse </p>

Honderden bezoeken en nóg meer kilometers

Bijna 400 horecaondernemingen deden mee aan de Terras Top 100. Mystery guests bezochten alle terrassen en selecteerden 125 terrassen die doorgingen naar de tweede ronde. Terrassen die lager dan een 8,9 scoorden, vielen af. 
Een vakjury en hoofdjury stelden de uiteindelijke top 100 samen. De juryleden keken onder meer naar de sfeer en service.