Ravage door drie ongelukken in en bij Vlaketunnel, één gewonde afgevoerd

Ravage door drie ongelukken in en bij Vlaketunnel, één gewonde afgevoerd
Ravage door drie ongelukken in en bij Vlaketunnel, één gewonde afgevoerd © HV Zeeland
De oorzaak van dat ongeluk is nog onbekend. Minstens één inzittende raakte bij dat ongeluk gewond en is afgevoerd met de ambulance. De brandweer heeft meerdere inzittenden uit hun voertuig moeten bevrijden. Meerdere auto's raakten ernstig beschadigd en moesten worden weggetakeld. De hulpdiensten waren nog tot laat 's avonds bezig met het opruimen van alle beschadigde auto's en rondslingerende brokstukken.
Ongelukken Vlaketunnel 1

Nekklachten

Toen kort na het eerste ongeluk later de ravage weer enigszins was opgeruimd en de kapotte auto's van het eerste ongeluk van de weg waren gehaald, kon de tunnel om 17.55 uur weer worden vrijgegeven. Maar vervolgens gebeurde rond 18.05 uur een tweede ongeluk. In de file door het eerste ongeluk reed een vrachtwagen achterop een bedrijfswagen, ter hoogte van Kapelle. Daarbij liep een inzittende van de bedrijfswagen nekklachten op.
De bedrijfswagen die door een vrachtwagen werd geraakt, vervoerde onder meer grond
De bedrijfswagen die door een vrachtwagen werd geraakt, vervoerde onder meer grond © HV Zeeland
Na dat tweede ongeluk werd de snelweg richting de Vlaketunnel opnieuw afgesloten voor het verkeer. Dat zorgde even opnieuw voor een file richting Bergen op Zoom.
Een klein kwartiertje later werd één rijbaan vrijgegeven en daarna loste de file vrij snel op. De vrachtauto raakte bij het ongeluk ernstig beschadigd en moest worden weggetakeld. De bedrijfswagen vervoerde onder meer grond en raakte een deel van de lading kwijt. Het wegdek moest wordt gereinigd. Pas na 20.00 uur werd ook de tweede rijbaan vrijgegeven. 
De vrachtwagen die achterop een bedrijfswagen reed raakte beschadigd
De vrachtwagen die achterop een bedrijfswagen reed raakte beschadigd © HV Zeeland
Maar twee ongelukken was blijkbaar nog niet genoeg. Ook bij het verkeer dat omreed over de parallelweg botsten drie auto's op elkaar. Dat gebeurde om 18.40 uur op de Rijksweg bij Kapelle. Of daarbij iemand gewond raakte, is niet bekend.
Botsing in verkeer dat omrijdt na ongeluk