Zeeland wordt wakker: paardenbloemen, Perkpolder en Jo de Roo

Zeeland wordt wakker: paardenbloemen, Perkpolder en Jo de Roo
Zeeland wordt wakker: paardenbloemen, Perkpolder en Jo de Roo © Omroep Zeeland
Bij proefboerderij de Rusthoeve in Colijnsplaat worden paardenbloemen gekweekt, speciaal voor het maken van rubber.
Bij proefboerderij de Rusthoeve in Colijnsplaat worden paardenbloemen gekweekt, speciaal voor het maken van rubber. © Charlotte van Sluijs

Russisch-Zeeuwse paardenbloemen

Kan een Zeeuwse boerderij het wereldwijde tekort aan natuurrubber oplossen? Proefboerderij De Rusthoeve uit Colijnsplaat gaat het in elk geval proberen. Met Russische paardenbloemen. 
Impressie van Plan Perkpolder
Impressie van Plan Perkpolder © Omroep Zeeland

Meer duidelijkheid exit Perkpolder

Ze steunen het voorstel van de provincie om uit Plan Perkpolder te stappen, maar willen niet zomaar een garantstelling van 3,3 miljoen euro afgeven. De Provinciale Staten gaven gisteravond tijdens een extra vergadering in het provinciehuis aan meer duidelijkheid te willen. 
Jo de Roo werd woensdag 80 jaar.
Jo de Roo werd woensdag 80 jaar. © Omroep Zeeland
Wielerlegende Jo de Roo werd gisteren 80! Hoewel hij dacht dat hij zijn verjaardag pas dit weekend dit zou vieren, werd hij gisteren verrast door zijn familie en wielervrienden, onder wie Jan Janssen en Eddy Merckx. 
De Oosterschelde met Zeelandbrug
De Oosterschelde met Zeelandbrug © Renata Elenbaas

Het weer

De dag begint zonnig en droog. Vanaf vanmiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien toe, die vanuit België over Zeeland trekken. Voor de buien wordt het warm met 25 tot 27 graden. De wind is zwak tot matig en waait uit noordoostelijke richting.