Groen licht voor woontoren Tholen

Groen licht voor woontoren Tholen
Groen licht voor woontoren Tholen © Gemeente Tholen
Animatie Kruittoren Tholen
Animatie Kruittoren Tholen © Gemeente Tholen
De voorstanders waren te vinden binnen de coalitiepartijen SGP, CDA, CU en VVD. Van ABT stemden twee van de drie leden tegen, -er was één onthouding-, en ook de fracties van SP en PvdA waren tegen.

Zicht

Tijdens de commissievergadering over dit onderwerp, vorige week, gaven verschillende insprekers aan waarom zij vonden dat de toren bij de entree van het stadje er niet zou mogen komen. Piet Quist van de Heemkundekring betoogde dat de woontoren het zicht ontneemt op het silhouet van Tholen. 
Ook Ans Flipse van het actiecomité KruittorenLAAG vond de toren veel te hoog en zijn zes verdiepingen, met een penthouse en een torentje, in strijd met de afspraken. Ze hield de politici voor niet te kiezen voor het geld maar voor de burgers. "Er zijn veel mensen die dit absoluut niet willen, die woontoren past niet bij de schaal van Tholen."

Rendabel

Wethouder Peter Hoek (SGP) van Tholen wees erop dat het project niet meer rendabel zou zijn als de toren, waarin dertien appartementen zijn gepland, kleiner wou worden. Het ontwerp verwijst naar een kruittoren die op die plek heeft gestaan.
Wethouder Peter Hoek (SGP) over de woontoren in Tholen
Wanneer de aannemer met de bouw gaat beginnen is nog niet bekend.