Vrouw mishandeld op fietspad, politie zoekt getuigen

Vrouw mishandeld op fietspad, politie zoekt getuigen
Vrouw mishandeld op fietspad, politie zoekt getuigen © OZ
Embleem op schouder politieagent - archief
Embleem op schouder politieagent - archief © Omroep Zeeland
De mishandeling en poging tot beroving zou op vrijdag 30 juni rond 18.00 uur zijn gebeurd. De vrouw deed pas op 5 juli aangifte, daarom wordt ook nu pas een getuigenoproep gedaan.
De Vlissingse fietste richting Vlissingen toen er ter hoogte van het gebouw van Rijkswaterstaat een scooter van achteren kwam aanrijden. Bij het inhalen gaf de scooterrijder klap tegen haar fiets, waardoor ze in de berm belandde. 

Klap in haar gezicht

De man keerde zijn scooter en reed op de vrouw af terwijl zij opkrabbelde. Hij eiste haar telefoon en geld, maar ze had niets bij zich. Toen hij merkte dat er niets te halen viel, raakte de man gefrustreerd. Hij gaf de vrouw een klap in haar gezicht. Daarna reed hij verder richting Vlissingen. 
De vrouw omschrijft de dader als een jonge man van rond de 20 jaar, ongeveer 1.70 meter lang, met zwart krullend haar en een smal postuur. Die dag droeg hij een zwarte trui met capuchon, een zwarte broek met daaronder rode sportschoenen. Hij had geen helm op. 

Opvallend veel lawaai

De scooter waarop hij zat was zwart met rode strepen aan de zijkant, met aan één kant een spiegel. Volgens de overvallen vrouw maakt de scooter opvallend veel lawaai en sprak de man met een Noord-Afrikaans accent.