The Brightt en Gork A27 op 'Jonge Wolven'

The Brightt en Gork A27 op 'Jonge Wolven'
The Brightt en Gork A27 op 'Jonge Wolven' © The Brightt

The Brightt - Not For Me

Artistieke grens

De wedstrijd begon in Vlaanderen, maar richt zich sinds 2015 op heel België. De organisatie stelt daarmee de 'absurde artistieke grens tussen Vlaanderen en Wallonië' aan de kaak en hoopt op een betere uitwisseling van muzikaal talent en knowhow over de taalgrens heen. Dit jaar stond de inschrijving voor het eerst ook open voor bands uit Zeeland.

Zeeuwse Belofte

The Brightt is een bluesrock/funk-band uit Zeeuws-Vlaanderen. In maart dit jaar verscheen de debuut-EP Evidence. Via winst van bandcompetitie Steenworp plaatste de band zich voor de finale van De Zeeuwse Belofte, die ze prompt wisten ze winnen.
De band ziet de deelname aan Jonge Wolven als een mooie kans om zich in België te presenteren: "Met zoveel deelnemers wordt het moeilijk om te winnen en zo een plaats op een groter podium te winnen voor de editie van 2018, maar om er nu te mogen staan, is al een winst op zich!"

Gork A27 - Happy Happy Joy Joy

Gork A27 komt ook uit Zeeuws-Vlaanderen. De muziek is een mix van alternatieve rock, jazz en progressieve muziek. De band nam vijf jaar geleden deel aan bandcoachingstraject PopAanZee en speelde dat jaar ook op Concert at SEA.

Supertof

Zanger/gitarist Tim Roos van Gork A27 vindt de deelname aan Jonge Wolven 'supertof': "Vooral ook omdat we als band behoorlijk fan zijn van de Belgse muziek scène en de manier waarop ze lokale muziek als kunstvorm beleven en stimuleren (in tegenstelling tot Nederland), en omdat we samen spelen met bevriende bands als The Brightt en The Leslies. We hebben er zin in!"

Gentse Feesten

In totaal zijn 18 artiesten geselecteerd om op te treden op het Trefpunt Festival bij het Baudelohof / Walter De Buckplein tijdens de Gentse Feesten. The Brightt speelt op 20 juli, Gork A27 een dag later. De winnaars worden op 23 juli bekend gemaakt.