Rus naar finale Challenger Zeeland

Rus naar finale Challenger Zeeland
Rus naar finale Challenger Zeeland © Orange Pictures
Arantxa Rus naar finale Challenger Zeeland
Rus won met 7-6 en 6-3. In de eerste set kwam ze op een 3-0 achterstand, overleefde twee setpoints en won de set uiteindelijk na een tiebreak (8-6). De tweede set leverde minder problemen op voor Rus. 
Valentini Grammatikopoulou uit Griekenland wordt de tegenstander van Rus in de finale. De Griekse won in de halve finale in drie sets van Dejana Radanovic uit Servië: 6-4, 4-6, 6-7. Voor Grammatikopoulou is het haar tweede finaleplek bij Challenger Zeeland. Vorig jaar haalde ze ook de finale, maar verloor daarin van Quirine Lemoine.

Challenger Zeeland

halve finale vrouwen enkelspel Rus (Nederland/1) - Muchova (Tsjechië/8) 7-6, 6-3 Grammatikopoulou (Griekenland/2) - Radanovic (Servië/4) 4-6, 6-4, 7-6
In het mannentoernooi maakte de als eerste geplaatste Botic van de Zandschulp uit Veenendaal geen fout. Hij versloeg de Duitser Pascal Meis in twee sets. 
Thiemo de Bakker is de tweede finalist. De Bakker won de eerste set tegen Boy Westerhof met 6-1. Westerhof gaf op in de tweede set bij een stand van 2-1 met rug- en heupklachten.

Challenger Zeeland

halve finale mannen enkelspelVan de Zandschulp (Nederland1)- Meis (Duitsland/7)6-3, 6-2De Bakker (Nederland)- Westerhof (Nederland/6)6-1, 2-1 opgave Westerhof