Rus en De Bakker winnen Challenger Zeeland

Rus en De Bakker winnen Challenger Zeeland
Rus en De Bakker winnen Challenger Zeeland © Omroep Zeeland
Arantxa Rus wint Challenger Zeeland
Rus begon goed aan de finale. Ze kwam op een 2-0 en 15-40 voorsprong, maar toch ging de eerste set met 6-3 naar Grammatikopoulou, die vorig jaar verliezend finaliste in Middelburg was. Toen verloor ze van Quirine Lemoine. 
Ook in de tweede set kwam Rus goed uit de startblokken met een 3-0 voorsprong. Dit keer hield ze de voorsprong wel en trok ze de set met 6-2 naar zich toe.
In de derde en beslissende set nam Rus een voorsprong door Grammatikopoulou te breken na een lange vierde game.: 3-1. Daarna was het verzet van de Griekse gebroken en liep Rus uit naar een 6-3 zege. Daarmee wint ze voor het eerst Challenger Zeeland.
Arantxa Rus over haar zege bij Challenger Zeeland

Challenger Zeeland

finale vrouwen enkelspelArantxa Rus (Nederland/1)Valentini Grammatikopoulou (Griekenland/2)3-6, 6-2, 6-3
Thiemo de Bakker wint Challenger Zeeland voor de tweede keer
De eerste set in de mannenfinale werd gewonnen door Thiemo de Bakker met 6-3.  In de tweede set ging het tot 4-4 gelijk. Daarna brak De Bakker voor het eerst in de tweede set de service van Van de Zandschulp. Daarna maakte hij het op eigen service uit en won met 6-4. Zo wint De Bakker het toernooi in Middelburg voor de tweede keer. Een mooie opsteker voor de tennisser uit Amsterdam, die op de weg terug is na blessureleed.
Thiemo de Bakker over zijn zege bij Challenger Zeeland

Challenger Zeeland

finale mannen enkelspelBotic van de Zandschulp (Nederland/1)Thiemo de Bakker (Nederland)3-6, 4-6