Sinke aangedaan door hakenkruis op zijn hoofd

Wethouder en SGP-lijsttrekker Jaap Sinke is aangedaan door het hakenkruis dat op een poster met zijn hoofd erop is getekend. Afgelopen zaterdag gebeurde dat in Yerseke op een verkiezingsposter van de SGP. "Het raakt me dat je in deze tijd je mening niet mag verkondigen", zegt Sinke.

Ook in Hansweert is een poster van de SGP bewerkt. Volgens Sinke is daar iets over zijn gezicht heen gespoten. Sinke vindt dat mensen die het niet met hem of de SGP eens zijn, op 21 maart, tijdens de verkiezingen, van zich moeten laten horen. "Als je een hakenkruis op een poster tekent, verhardt dat de discussie. Dan vraag ik me af waar we mee bezig zijn en in wat voor land we leven."

De posters in Yerseke zijn inmiddels verwijderd door het distributiebedrijf. Zij hebben aan de partij beloofd binnenkort nieuwe posters op te hangen. In Kruiningen zijn de posters niet beklad en Sinke weet niet waarom het in het ene dorp wel gebeurd en het andere niet. Hij heeft wel een boodschap voor de vandalen: "Blijf gewoon van andermans spullen en als je problemen met mij hebt kun je me ook gewoon bellen, dan kunnen we het bespreken in plaats van laf in de nachturen de posters te bekladden."

De SGP is momenteel met 7 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Reimerswaal.

Poster SGP beklad in Yerseke en Hansweert (foto: GinoPress)

Meer over dit onderwerp:
Reimerswaal Jaap Sinke SGP hakenkruis
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws