Twee jaar cel en tbs voor ontucht met minderjarige jongens

De rechtbank in Middelburg
De rechtbank in Middelburg © Omroep Zeeland
De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond terecht voor een reeks zedendelicten met meerdere minderjarige jongens. Het ging om achttien strafbare feiten die hij zou hebben gepleegd met jongens van 13 tot 16 jaar. Zo had hij grote hoeveelheden kinderporno in zijn bezit en heeft hij geprobeerd om de jongens over te halen om seksuele handelingen te verrichten. 
Tien jaar geleden is de man voor vergelijkbare vergrijpen veroordeeld. De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij opnieuw de fout in is gegaan en wil dat de man behandeld wordt. Ook na die behandeling moet hij zich aan bepaalde voorwaarden houden om herhaling te voorkomen. Zo mag hij bijvoorbeeld geen contact meer zoeken met minderjarige jongens.  
Voor het grootste deel van de lijst wordt de man schuldig geacht, maar drie feiten acht de rechtbank niet bewezen. De man heeft wel de volledige strafeis opgelegd gekregen.

Tegen de lamp

De verdachte liep tegen de lamp nadat hij contact had gehad met een minderjarige jongen uit Zierikzee. De verdachte gaf tijdens de zitting op 26 juni toe dat daarbij ook seksuele handelingen werden verricht. Daarnaast zou de man ook slachtoffers hebben gemaakt in andere delen van Nederland, België en Duitsland.