Goes lokt jongeren met escaperoom naar de stembus

Jonge inwoners van Goes die op 21 maart voor het eerst mogen stemmen kunnen een avondje met vrienden in een escaperoom winnen. Ze hebben een brief gekregen van burgemeester Herman Klitsie waarin hij ze 'een superleuke avond' in het vooruitzicht stelt als ze gebruik maken van hun kiesrecht.

Brief burgemeester aan jonge Goesenaren (foto: Omroep Zeeland)

Burgemeester Klitsie heeft het initiatief genomen omdat hij het jammer vindt dat jongeren het vaak laten afweten als het om stemmen gaat. Volgens hem is het juist voor hen belangrijk om invloed uit te oefenen bij beslissingen over de toekomst, en dus om een stem uit te brengen bij de verkiezingen.

Om de nieuwe kiezers over de streep te trekken is in de gemeente Goes bedacht ze te lokken met de kans op een bezoek aan een escaperoom. Wie de brief van de burgemeester inlevert op een stembureau komt in aanmerking. 'Om ze te verleiden' zegt Klitsie, van omkoping is geen sprake.

Burgemeester Klitsie wil jongeren verleiden om te gaan stemmen

In Goes kan op 21 maart een keuze worden gemaakt uit negen partijen. Acht stonden vier jaar geleden ook al op het stembiljet, Nieuw Goes is nieuw.

Meer over dit onderwerp:
goes jongeren verkiezingen zeeland kiest
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws