Broers vast na ruzie over aanrijding in Terneuzen

Broers vast na ruzie over aanrijding in Terneuzen
Broers vast na ruzie over aanrijding in Terneuzen © OZ
Arrestatie - archief
Arrestatie - archief © Omroep Zeeland
Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur. Er was alleen blikschade, er raakte niemand gewond, maar de broers en de andere weggebruiker kwamen er samen niet uit. Daarom werd de politie erbij gehaald.
Toen de politie arriveerde, vroegen de agenten beide automobilisten om hun auto van de weg te halen, zodat het verkeer weer kon doorrijden. Maar de broer die hun auto bestuurde, een 20-jarige Terneuzenaar, weigerde de aanwijzingen van de agenten op te volgen. Zijn 22-jarige broer ging zich er vervolgens ook mee bemoeien.

Filmen

Volgens de politie weigerde de 22-jarige Terneuzenaar te vertrekken. In plaats daarvan pakte hij zijn telefoon om de agenten te filmen. Dat deed hij door de camera van zijn telefoon heel dicht bij de gezichten van de agenten te houden. De agenten besloten hem aan te houden.
Het filmen van agenten is volgens de politie op zich geen probleem, ze doen tenslotte hun werk op de openbare weg. Het wordt wél een probleem als dit filmen de agenten hindert of belet om hun werk op een goede manier te doen. Zo verklaart de politie de aanhouding.

Kritiek

Door het luide geschreeuw van beide broers trok de aanhouding veel bekijks. Enkele omstanders uitten vervolgens kritiek op de werkwijze van de agenten, terwijl ze volgens de politie in eerste instantie van het hele verhaal niets hadden meegekregen.
Daarna ging ook de 20-jarige broer zich volgens de politie recalcitrant gedragen en werd daarom aangehouden. Beide broers zijn naar een politiecel in Torentijd gebracht en daar hebben ze ook de nacht doorgebracht. Ze zijn vandaag gehoord over het incident.