José van Egmond wordt de nieuwe burgemeester van Reimerswaal

José van Egmond wordt de nieuwe burgemeester van Reimerswaal
José van Egmond wordt de nieuwe burgemeester van Reimerswaal © Gemeente Reimerswaal
De nieuwe burgemeester van Reimerswaal: José van Egmond
De nieuwe burgemeester van Reimerswaal: José van Egmond © Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Van Egmond is de eerste vrouwelijke burgemeester van Reimerswaal. Zij volgt Piet Zoon op, die op 1 mei 2016 werd aangesteld als waarnemend burgemeester. Na het vertrek van de vorige - volwaardige - burgemeester, Jan Huisman, kon de gemeenteraad het niet eens worden over een nieuwe burgemeester. Daarom werd Piet Zoon als waarnemer aangesteld. Hij had als taak om de gemeenteraad weer op één lijn te krijgen.

Boegbeeld

Dat is blijkbaar gelukt, omdat de gemeenteraad er nu wél uitkwam. Met Van Egmond denkt de gemeenteraad de kandidaat gevonden te hebben die voldoet aan de profielschets: als een burgemeester voor alle inwoners, energiek en verbindend en een boegbeeld van de gemeente.
De gemeenteraad omschrijft Van Egmond als een 'ervaren en krachtig bestuurder, die een hartelijke benadering weet te combineren met een doortastende en daadkrachtige aanpak'. De 48-jarige politica was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp namens het CDA. In 2010 werd zij daar aangesteld als wethouder. Zij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Verheugd

Van Egmond is 'erg verheugd om aan de slag te gaan in Reimerswaal'. De ligging aan de kust was van groot belang voor de aankomend burgemeester van Reimerswaal. Van Egmond is geboren in Katwijk en heeft altijd aan de kust gewoond. Toch was het nooit haar ambitie om burgemeester te worden. "Het is een groeiproces geweest", omschrijft Van Egmond. Via-via rolde ze de politiek in. Na twee termijnen als wethouder in Pijnacker-Nootdorp wist ze wel dat ze een derde periode niet ambieerde. En toen kwam de vacature in Reimerswaal voorbij.
De aankomend burgemeester wil zo snel mogelijk in Reimerswaal wonen, maar haar gezin verhuist voorlopig nog niet mee. Haar oudste zoon doet volgend jaar eindexamen en doet dat nog op zijn oude school. Het eerste jaar wil Van Egmond dan ook gebruiken om zich te oriënteren waar zij zich met haar gezin wil vestigen.
José van Egmond wordt 21 september geïnaugureerd als burgemeester van Reimerswaal.