Vlissinger (52) vast voor ernstig zedendelict met 7-jarig meisje

Vlissinger (52) vast voor ernstig zedendelict met 7-jarig meisje
Vlissinger (52) vast voor ernstig zedendelict met 7-jarig meisje © oz
Politieonderzoek in het lab
Politieonderzoek in het lab © Politie

Aangereden

Het 7-jarige meisje werd in eerste instantie aangereden door een automobilist. Toen de bestuurder uitstapte, dacht ze in eerste instantie dat hij haar kwam helpen, maar niets bleek minder waar. Het meisje werd volgens de politie slachtoffer van een ernstig zedendelict. Wat de man haar precies heeft aangedaan wil de politie niet bekendmaken vanwege de emotionele impact op het slachtoffer en haar familie.
De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Een groot rechercheteam zette alles op alles om de zaak op te lossen. Daarbij werd ook de hulp van het publiek ingeroepen. Dat had echter niet het gewenste resultaat.

Sporen

De dader had bij het misdrijf wel enkele sporen achtergelaten, waardoor de politie beschikte over zijn DNA. Een vergelijking met de DNA-profielen in de landelijke databank van het het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) leverde toen niets op.
De Vlissinger liep alsnog tegen de lamp toen begin juli bij een ander misdrijf DNA-sporen werden gevonden die overeen kwamen met het gevonden spoor uit 2007. Het bleek te gaan om het DNA van de 52-jarige inwoner van Vlissingen. Wat het nieuwe vergrijp is van de Vlissinger en waar dit nieuwe misdrijf plaatsvond maakt de politie in belang van het onderzoek niet bekend.
Als je tien jaar later zo'n bericht krijgt dan is dat voor ons mooi nieuws. Maar voor familie en mensen in omgeving van het slachtoffer komt het wel als een grote verrassing en het zorgt ook voor veel emoties.
Anthony Hogeveen van de politie
De 52-jarige Vlissinger werd afgelopen donderdag aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Na de aanhouding is het inmiddels 17-jarige slachtoffer en haar familie geïnformeerd over deze ontwikkeling. Het slachtoffer en haar familie zijn volgens de politie opgelucht dat tien jaar na dato alsnog een verdachte is aangehouden.

Veel impact

Volgens Anthony Hogeveen van de politie had deze zaak destijds zeer veel impact in de omgeving. Hij is dan ook blij dat de zaak nu dankzij het DNA-spoor opgelost lijkt te zijn. Wel benadrukt hij dat het oprakelen van de herinneringen aan deze zaak het slachtoffer en haar familie erg zwaar valt.
Politie over zedendelict 2007
"We hebben destijds ook een oproep gedaan bij Opsporing Verzocht", vertelt Hogeveen. "Dat heeft destijds helaas geen resultaat gehad. Als je dan nu tien jaar later zo'n bericht krijgt dan is dat voor ons mooi nieuws. Maar voor familie en mensen in omgeving van het slachtoffer komt het wel als een grote verrassing en het zorgt ook voor veel emoties."

In bewaring

De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten om de Vlissinger voor veertien dagen in bewaring te stellen.