De Tunnel in Schore sluit voorgoed de deuren

De Tunnel in Schore sluit voorgoed de deuren
De Tunnel in Schore sluit voorgoed de deuren © Omroep Zeeland
Emotioneel afscheid op obs De Tunnel

Huilen

Vanochtend hebben de kinderen uit alle groepen met elkaar doorgebracht. Ze hebben nog wat spelletjes gedaan, popcorn gegeten, gehuild en allerlei cadeautjes gegeven aan de juffen. Aan het eind van de ochtend waren de ouders ook welkom op school om afscheid te nemen van de leerkrachten. De meeste ouders hielden het niet droog.
Emotioneel afscheid op obs De Tunnel in Schore
De ouders van de 33 leerlingen die nu naar verschillende scholen gaan in de omgeving maken zich vooral zorgen over de leefbaarheid in het dorp. Volgens Franciëlla Chamuleau, één van die ouders, is er nu een rol weggelegd voor de plaatselijke jeugdclub 'Schorriemorrie'. "Zij zullen wat meer activiteiten moeten gaan organiseren om ervoor te zorgen dat de kinderen onderling contact blijven houden."
Afscheid nemen op obs De Tunnel in Schore
Afscheid nemen op obs De Tunnel in Schore © Omroep Zeeland
Gisteravond hebben de leerlingen en leerkrachten met een circusvoorstelling al afscheid genomen van hun school. De komende dagen zijn de leerkrachten nog op school te vinden om alle spullen op te ruimen. De school moet namelijk leeg opgeleverd worden aan de gemeente. Wat er met het gebouw gebeurt is volgens directeur Dinette Stelling nog niet duidelijk.

Dicht

Naast De Tunnel gaan ook basisschool Prinses Irene in Schoondijke, St. Jan in Sluis en De Zonnewijzer in Zonnemaire sluiten. Die laatste twee scholen fuseren met of tot een grotere basisschool in de buurt.