3,4 miljoen voor Zeeuwse economie

Voor Zeeuwse bedrijven ligt 3,4 miljoen euro klaar voor projecten en onderzoeken. Dat geld komt vrij in het kader van de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling, en is bedoeld voor ondernemers in onder meer de havens en industrie, zorg en de voedselsector.

Zicht op de Sloehaven (foto: Jos de Witte)

Zeeland in Stroomversnelling is de titel van het rapport dat de commissie Balkenende twee jaar geleden uitbracht, met de bedoeling de Zeeuwse economie weer een duw in de rug te geven. Zeeland was in mineur na een aantal grote faillissementen, zoals Zalco en Thermphos, vertrekkende overheidsdiensten en een verlieslijdende kerncentrale.

Het Rijk heeft Zeeland voor het stimuleren van de economie 25 miljoen euro toegezegd. Ook de provincie zelf moet zo'n bedrag op tafel leggen, net als het Zeeuwse bedrijfsleven en 'Brussel', zodat er in totaal een investeringsprogramma van 100 miljoen euro ontstaat.

Inschrijven tot 20 april

Met de 3,4 miljoen euro die nu beschikbaar komt, kunnen bedrijven zogenoemde haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten starten. Daarbij kunnen ondernemers gebruik maken van onderwijs- en kennisinstellingen zoals de HZ en het University College Rooselvelt (UCR), die samenwerken onder de vlag van Campus Zeeland.

Bedrijven die van deze subsidie gebruik willen maken, kunnen zich vanaf deze week inschrijven. Die inschrijving sluit 20 april.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland subsidie economie
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws