Verspringer Joeri van der Hooft droomt van EK's en WK's

Verspringer Joeri van der Hooft droomt van EK's en WK's
Verspringer Joeri van der Hooft droomt van EK's en WK's © Omroep Zeeland
Verspringer Joeri van der Hooft droomt van EK's en WK's
Bij de junioren werd Van der Hooft vijf keer Nederlands kampioen op het onderdeel hink stap sprong en twee keer Nederlands kampioen bij het verspringen. "Bij de senioren is dat nog niet gelukt, maar ik ben nog jong. Ik blijf er hard voor werken", aldus Van der Hooft tijdens het NK Atletiek in Utrecht.
Op dat NK moest Van der Hooft de eer laten aan een andere Zeeuw: Steven Nuytinck uit Wolphaartsdijk. Net als Nuytinck maakt ook Van der Hooft een flinke groei door dit seizoen. "Het ging top. Tijdens het NK Indoor sprong ik 7.33 en dat heb ik in de zomer voortgezet. In mei sprong ik een pr van 7.38."
Van der Hooft kwam in de finale kwam niet verder dan een vijfde plaats met 7.11 meter.
Van der Hooft kwam in de finale kwam niet verder dan een vijfde plaats met 7.11 meter. © Omroep Zeeland

Niet fit

Helaas voor Van der Hooft stokte zijn opmars net voor het NK. In de finale kwam hij niet verder dan een vijfde plaats met 7.11 meter. "Ik ben al een paar weken niet fit. Het seizoen is denk ik net iets te lang geweest voor mij. Dus wat dat betreft ben ik niet ontevreden voor nu."
Stiekem hoopt Van der hooft dat hij ooit nog naar een EK of WK mag. "Het blijft gaaf om voor je land uit te komen, maar daar moet je de beste voor zijn. Zover is het nog niet, maar ik hoop het wel ooit te zijn", besluit Van der Hooft.

Lees ook: