Middelburgse straatrover aangehouden

Bewakingscamera
Bewakingscamera © Omroep Zeeland
De Middelburgse vrouw liep maandagavond op de Schroebrug toen de jongen haar overviel. Hij trok aan haar kleren, waardoor die scheurden. Waarschijnlijk was hij op zoek naar geld, maar volgens de politie heeft hij dat niet buitgemaakt. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Camerabeelden

De politie ging vervolgens op zoek naar camera's op de route die het slachtoffer had gelopen. Op camerabeelden werd de vermoedelijke dader herkend en zo konden agenten zijn identiteit achterhalen. De officier van justitie gaf toestemming om hem aan te houden. Een foto van de bewakingsbeelden werd onder de agenten verspreid.
<p>De politie gebruikt vaak camerabeelden van ondernemers en particulieren om misdaden op te lossen. Om te weten waar de camera's geïnstalleerd zijn, gebruiken agenten de databank 'Camera in Beeld'. Op die manier kan de politie snel zien waar camera's hangen die mogelijke beelden van de dader hebben gemaakt.</p>
Gisteren zagen agenten de man in het centrum van Middelburg lopen en werd hij aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar Torentijd gebracht.