Aziatische poort gaat weg, ondernemers zijn blij

Aziatische poort gaat weg, ondernemers zijn blij
Aziatische poort gaat weg, ondernemers zijn blij © Omroep Zeeland
Ondernemers blij met vertrek Aziatische poort
Naar aanleiding van de klachten van de ondernemers is de gemeente Goes gisteren begonnen met het weghalen van de zuil. "We zijn ontzettend blij", zegt Saskia Verheij van de boekwinkel. "En ook mijn buurman, de restauranthouder. Straks kunnen wij van zijn terras gewoon weer naar de overkant kijken."

Kost klanten

De zuil werd begin juni geplaatst in het kader van het Goes-Aziëjaar. Volgens Verheij en haar buurman konden mensen niet meer langs hun zaken lopen en kostte dat klanten. De gemeente wilde de zuil nog in ieder geval tot en met september laten staan op die plek.
ITEM Aziatische poort weg
In eerste instantie was de poort bedoeld voor op de markt, maar daar blokkeerde het bouwwerk de toegang voor hulpdiensten, dus moest er snel een nieuwe locatie voor gevonden worden. Verantwoordelijk wethouder Derk Alssema erkent dat de verplaatsing naar de Zusterstraat te haastig is gebeurd. "Achteraf gezien had dat inderdaad anders gekund", zegt hij nu.

Hergebruikt

Niet iedereen is blij met het weghalen van de poort. Zo baalt de ontwerper dat zijn creatie nu minder lang te zien is. En ook sommige omwonenden vinden het volgens Alssema een mooi kunstwerk. Maar er is goed nieuws voor de liefhebbers: volgens Alssema wordt de bekleding hergebruikt bij de openluchtvoorstelling waarmee eind augustus het Goes-Aziëjaar feestelijk wordt afgesloten.

Lees ook: