Van de Ven pakt derde plaats in Tsjechië

Nancy van de Ven op het podium in Tsjechië
Nancy van de Ven op het podium in Tsjechië © Giel van de Ven

Nancy van de Ven legt uit waarom de derde plek van vandaag anders was dan die van gisteren

ITEM Nancy internet
Bij de organisatie van de Grand Prix in Loket waren er lang twijfels of er vandaag gereden zou worden. Gisteren overleed de pas twaalfjarige Igor Cuharciuc uit Moldavië op de baan na een ongeluk in de 85cc-klasse. Van de Ven zag het ongeluk gebeuren. "Ik zag een man naar het jongetje rennen en die begon met reanimeren. Daar is hij 25 minuten mee bezig geweest, maar dat heeft niet geholpen. Erg heftig."
Toen er vanochtend toch werd gestart, na een minuut stilte, zag Van de Ven dat de winst van de tweede manche naar de Belgische Amandine Verstappen ging. Courtney Duncan werd tweede. Twee van de voornaamste concurrenten van Van de Ven werden vijfde (Livia Lancelot) en zesde (Kiara Fontanesi).

Botbreuk

Van de Ven kijkt met een gemengd gevoel terug op dit weekend. "Gisteren werd ik derde, maar als je naar mijn rondetijden keek dan had er meer in gezeten. En vandaag begon ik heel slecht. Mijn motor viel bij de start ondersteboven, dus moest ik helemaal achteraan beginnen. Dat ik dan toch nog derde wordt is gewoon goed." Van de Ven heeft, denkt ze, wel een scheurtje in een voetbotje opgelopen tijdens de eerste race. "Ik landde te kort bij en kwam op mijn voet terecht, daar heb ik wel veel last van. Het doet erg pijn."

Spannend klassement

Daardoor is de spanning in de strijd om het wereldkampioenschap weer helemaal terug. Zo ziet de top 5 van het klassement na vier wedstrijden eruit:

Algemeen klassement wereldkampioenschap motorcross

1. Courtney Duncan155 punten2. Kiara Fontanesi152 punten3. Livia Lancelot148 punten4. Nancy van de Ven143 punten5. Larissa Papenmeier122 punten
Het kampioenschap kent nog twee wedstrijden. De eerstvolgende is in Nederland. In het weekend van 9 en 10 september wordt de GP van Assen gereden.