Boete voor illegale vangst bergeendkuikens

Boete voor illegale vangst bergeendkuikens
Boete voor illegale vangst bergeendkuikens © Sportvisserij Zuidwest Nederland
Illegaal gevangen bergeendkuikens in Bruinisse
Illegaal gevangen bergeendkuikens in Bruinisse © Sportvisserij Zuidwest Nederland
Een opsporingsambtenaar van de Sportvisserij Zuidwest Nederland zag aan de strandweg in Bruinisse iemand met een mistnet lopen. Hij waarschuwde de politie en gebiedsbeheerder Staatsbosbeheer. De politie heeft het Belgische voertuig staande gehouden. In het voertuig trof de politie twee bergeendkuikens aan.
De man in de auto ontkende dat het mistnet van hem was. De politie nam de man mee naar het bureau. Hij kreeg na overleg met de Officier van Justitie, een boete van 1.000 euro. De man betaalde deze boete direct. Het mistnet en de bergeenden zijn in beslag genomen.
mannetjes bergeend
mannetjes bergeend © Flickr.com
<p>De bergeend (Tadorna tadorna) is een watervogel en zit qua grootte tussen een gans en een eend in. </p><p>Om de hals zit een bruine band. De kop en de hals zijn zwart en de veren zijn wit met hier en daar een paar zwarte strepen. De poten zijn vleeskleurig en de snavel rood. Het mannetje heeft een rode knobbel op zijn snavel. </p><p>De bergeend komt voor aan de kusten van westelijk Europa. In Nederland is hij in Zeeland vaak te zien. Hij broedt er, maar is ook doortrekker en wintergast. De bergeenden leven in de duinen maar je ziet ze ook vaak in de zee. </p>