Veel extra meters bij Oosterschelde oversteek

Reportage Oosterschelde oversteek
Door de stroming en de wind was het voor veel deelnemers lastig om de kortste weg richting Yerseke te vinden. En wie afdrijft moet extra meters maken om weer in het goede deel van de Oosterschelde te komen. Het leverde bij de finish veel vermoeide gezichten op, maar ook voldoening. De oversteek van de Oosterschelde is er één voor bikkels en liefhebbers.
Dat het een zware tocht was, bewees het aantal finishers: 134 mensen verschenen aan de start, 62 zwemmers haalden de finish. De rest werd voortijdig uit het water gehaald. Op Facebook schrijft de organisatie: "De voorspellingen waren niet gunstig en veilig genoeg om de zwemmers meer tijd te gunnen en te kunnen finishen."
Ruim honderd zwemmers zwommen van Strijenham naar Yerseke door de Oosterschelde
Ruim honderd zwemmers zwommen van Strijenham naar Yerseke door de Oosterschelde © Omroep Zeeland
Wietse Beerens uit Tilburg en Simone de Rijcke uit Hulst werden de winnaars van de Oosterschelde oversteek. De wedstrijd van Strijenham naar Yerseke is een voorbereidingswedstrijd op de Scheldebeker. Dat is een wedstrijd over de Westerschelde die eens per vijf jaar wordt gehouden. De volgende editie van die wedstrijd is in 2019.