Van Beachboom tot de visserijfeesten: deze festivals mag je niet missen

Van Beachboom tot de visserijfeesten: deze festivals mag je niet missen
Van Beachboom tot de visserijfeesten: deze festivals mag je niet missen © Marco Padmos

Zeeuws Wijnfeest - 4 en 5 augustus

Waar kun je beter een wijnfeest houden dan op een Zeeuwse wijnhoeve? Tijdens het Zeeuws Wijnfeest op Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor kun je genieten van muziek, streekgerechten, rondleidingen en natuurlijk heel veel wijn. Benieuwd hoe het festival eruitziet? In deze video zie je een impressie van vorig jaar.

Visserijfeesten Breskens - 4, 5 en 6 augustus

De visserijfeesten zijn niet meer weg te denken uit Breskens. Met een kermis, rommelmarkt, braderie, vuurwerk en artiesten als Django Wagner, Snollebollekes, John de Bever en André Hazes Jr. belooft het ook deze editie weer een feest te worden. Het volledige programma vind je op de website van de visserijfeesten.

Foodtruckers by the Sea - 4 en 5 augustus

Nog meer eten en drinken: op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus wordt de eerste editie van Foodtruckers by the Sea gehouden, onder de duinen bij Dishoek. Kinderen kunnen ritjes maken op een pony of kameel en er is live muziek. Meer informatie over het festival vind je op de Facebookpagina van Foodtruckers by the Sea.

Beachboom - 5 augustus

Dansen, dansen en nog eens dansen. Op zaterdag 5 augustus staat de Brouwersdam in het teken van Beachboom. Dit jaar staan dj's als Quintino, Fais, Roog & Erick E en Funkerman op het programma.

Culikaravaan - 10,11 en 12 augustus

Of je nu zin hebt in crepes, poke bowl, saté, Mexicaans eten of gewoon een bakje koffie; bij Culikaravaan in Middelburg vind je het allemaal. Het festival wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en de locatie is onveranderd: bij de Seismolen aan de Baarnselaan.

KatoenXL - 12 augustus

KatoenXL is dansen, eten en drinken op het Bleekveld in Goes. Dit jaar staan onder meer Erick E, Tony La Porte, Chris Rox, Cheat Me en Janick Megroot op het programma.

Zomerfestival Retranchement - 18, 19 en 20 augustus

Zomerfestival Retranchement
Zomerfestival Retranchement
Het Smartlappenfestival en het Lazy Sundayfestival in Retranchement gaan dit jaar samen onder de naam Zomerfestival. De eerste editie van het festival is van vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus in Retranchement met optredens van Krapuul, Dyl'n, Anne van Damme en meer.

Mosseldag Yerseke - 19 augustus

​Een braderie, modelboten, oude ambachten, dweilbandfestival, kermis, vaartocht met mosselkotters, vuurwerkshow en vooral veel mossels. Dit betekent maar één ding: de Mosseldag in Yerseke komt er weer aan. Bekijk het volledige programma.

Havendagen Zierikzee - 24, 25 en 26 augustus

Een wielerronde, lampionnenoptocht, vlootschouw, vuurwerk en artiesten als Peter Beense, Woodworks en Copy Cat. Dat kan maar één ding betekenen: de havendagen in Zierikzee komen er weer aan! Het volledige programma vind je op de website van de Havendagen Zierikzee.

Kapelse dagen - 24, 25 en 26 augustus

Kapelle staat op 24, 25 en 26 augustus in het teken van de Kapelse dagen. Frans Duijts, DJ Sandstorm en Gino & The Bulldoze Band staan op het podium op het Kerkplein, maar er is ook een kermis, jaarmarkt en vrijmarkt. Het programma vind je op de website van de Kapelse dagen.

Potatolands Festival - 26 augustus

Waar is Kraan? Nou, vind je op Potatolands Festival in Axel. Naast Kraantje Pappie komen onder anderen PEER, ROLR, ​The Small Things, De Duts'n en de Hobbyisten naar het festival en treden op in de feesttent of het hoofdpodium. Eten en drinken is er genoeg, want dit jaar komen er foodtrucks naar het festival. 's Middags is er een speciaal kinderprogramma met verschillende workshops en een talentenshow.

Mosselfeesten Philippine - 26 en 27 augustus

Mosselfeesten Philippine
Mosselfeesten Philippine
Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het weer tijd voor de mosselfeesten in Philippine. Tijdens de 41ste editie is er een kermis, braderie, fietsspeurtocht voor kinderen en zijn er ballonvaarten vanuit het Spuikompark. Bekijk het hele programma.

Lees ook:

Zeeland Nazomerfestival - 22 augustus tot 2 september

Dit jaar heeft het Zeeland Nazomerfestival gekozen voor theaterlocaties als de Oesterdam, de TCR garage in Middelburg, het Industrieel Museum in Sas van Gent en Waterschap Scheldestromen. Net zoals andere jaren wordt het muziekprogramma op het Abdijplein gehouden. Dit jaar staan onder andere Lucas Hamming, Isabel Provoost, The Brightt, Diggy Dex en DI-RECT op het affiche.