Jubilerende Deltaband Vlissingen op weg naar WMC

Jubilerende Deltaband Vlissingen op weg naar WMC
Jubilerende Deltaband Vlissingen op weg naar WMC © Deltaband
© OZ
De voorbereidingen zijn al maanden geleden begonnen met extra repetities in de weekends. Met een drone-opname op een sportveld is de kwaliteit van de verplichte figuren van de mars gecontroleerd. De Deltaband speelt de HMS Queen Elizabeth March en de Marshall Zhukov March.
Vanmorgen sprak Eilas den Hollander in het programma weekend met Pascal Bakker van de Deltaband
Deltaband op weg naar WMC
De Deltaband viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. In zijn bestaan heeft de band vele oorkondes en prijzen gewonnen. Begin dit jaar veroverde de drumfanfare voor de tweede keer de titel op het Nationaal Kampioenschap. De band heeft opgetreden in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.
<p>De deelname aan de show- en marswedstrijden bestaat uit een presentatie van maximaal twaalf minuten. Een jury beoordeelt de optredens op muzikale prestatie, mars en discipline. Eerdere optredens op het WMC leverde de Deltaband al driemaal een gouden medaille op. </p>
Dit weekend zijn de laatste twee dagen van het Wereld Muziek Concours, dat wel beschouwd wordt als de Olympische Spelen van de blaasmuziek. De Deltaband Vlissingen speelt zaterdag om 13.55 uur. Eerder deze maand waren Brassband Excelsior uit Kloetinge en Juliana Drum & Bugle Corps uit Middelburg actief op het WMC in Kerkrade.