Grote schoonmaak op de stranden

Grote schoonmaak op de stranden
Grote schoonmaak op de stranden © Omroep Zeeland
Wandelaars ruimen onderweg troep op
Wandelaars ruimen onderweg troep op © Omroep Zeeland
Mensen kunnen zich tijdens de schoonmaak nog aansluiten bij de estafette. De verwachting is dat een recordaantal deelnemers dat zal doen. Directeur Floris van Hest van de Stichting De Noordzee leidt dit af uit het grote aantal inschrijvingen vooraf.
Strandschoonmaak
Uit de grote belangstelling blijkt volgens Van Hest dat mensen hechten aan troeploze stranden en graag helpen bij het opruimen. Hij wijst erop dat de klus behalve nuttig ook leuk, gezellig en interessant is.
<p>Het is de vijfde keer dat de stranden tijdens een wandelestafette worden opgeruimd. In twee weken tijd wandelen vrijwilligers van Cadzand naar Zandvoort en ruimen ze ondertussen troep op. In Zandvoort treffen ze de groep die vandaag vanuit Schiermonnikoog vertrekt. </p>

Voorkomen is beter

Nog beter dan met vereende krachten de strand opruimen zou het zijn het voorkomen dat ze vervuild raken. Volgens Floris van Hest van stichting De Noordzee wordt daar aan gewerkt. De gegevens van de estafette worden gebruikt om nieuwe campagnes op te zetten, gericht op het grote publiek en op producenten
De grote hoeveelheden dopjes van plastic flessen is voor Stichting De Noordzee bijvoorbeeld aanleiding op te pleiten voor een statiegeldregeling voor flesjes die met dop worden ingeleverd.

Lees ook: