'De prijs is een zetje in de rug geweest'

'Het is altijd leuk om zo'n prijs te winnen'

NuFormer

Dit jaar wordt de innovatieprijs, ook wel Emergoprijs genoemd, voor de vijftiende keer uitgereikt. Rob Delfgaauw van NuFormer in Burgh-Haamstede won de award met zijn bedrijf in 2010 voor het maken van projecties op gebouwen. "Het is altijd leuk om een prijs te winnen. Maar of we er zakelijk wat aan over hebben gehouden? Zeker niet internationaal, want het is een lokale prijs, maar dat maakt het niet minder leuk om de prijs te winnen!"
Het Zeeuwse Hand- en polscentrum in Goes heeft wel geprofiteerd van de winst. Zij wonnen de juryprijs in 2011. Het centrum is gespecialiseerd in de behandeling van hand- en polsklachten. Ze houden systematisch gegevens bij van de patiënten, waardoor ze klachten beter kunnen behandelen. "We zijn enthousiast gemaakt om wat we aan het doen zijn verder uit te werken. De prijs is een zetje in de rug geweest," aldus Hans Pieter van Not.
De spalken worden helemaal op maat gemaakt
De spalken worden helemaal op maat gemaakt © Omroep Zeeland
NuFormer werd later nog een keer genomineerd voor de prijs, maar toen grepen ze naast de winst. Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden. Een jury bepaalt de genomineerden en uiteindelijk de winnaar. Maar het publiek kan ook stemmen. Het bedrijf dat de meeste publieksstemmen trekt, krijgt de aparte publieksprijs.
<p><em>Deze bedrijven kregen de juryprijs al eerder: </em></p><p>2003: Vitro Plus<br>2004: Trident <br>2005: Colsen<br>2006: Wielemaker<br>2007: STN<br>2008: Vitro Plus<br>2009: Seafarm<br>2010: NuFormer<br>2011: Zeeuws Hand- en polscentrum<br>2012: Murre Techniek<br>2013: Colsen<br>2014: Timesavers<br>2015: Provispo<br>2016: Bever Innovations</p>

2017

Op dinsdag 12 september worden de nieuwe genomineerden bekendgemaakt. De winnaar wordt op 8 november tijdens de netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen in Goes bekendgemaakt.