Van Drongelen tekent vijfjarig contract bij HSV

Van Drongelen tekent vijfjarig contract bij HSV
Van Drongelen tekent vijfjarig contract bij HSV © @HSV
De transfer naar HSV kwam begin deze week in een stroomversnelling nadat Van Drongelen met Sparta had geoefend tegen HSV. De verdediger maakte toen het enige doelpunt voor de club uit Rotterdam in een wedstrijd die in 1-1 eindigde. Eerder deze zomer was er al meer interesse voor het 18-jarige talent, maar concreet werd het tot deze week nooit.
Van Drongelen staat morgen al gelijk op het trainingsveld bij HSV. Op 13 augustus zou hij dan zijn officiële debuut kunnen maken in de uitwedstrijd tegen Osnabruck voor de Duitse beker. Van Drongelen wordt de dertiende Nederlander in dienst van HSV. Eerder speelden ook oud-internationals als Van Nistelrooij, Van der Vaart, Elia en Nigel de Jong in Hamburg.
Op de website van HSV reageert technisch directeur Jens Todt verheugd op de overgang. Hij zegt onder meer dat HSV de voetballer meer dan tien keer heeft bekeken. "Hij is sterk in de duels en hij heeft een enorme drive om te winnen." Van Drongelen zelf wordt ook geciteerd. "Het voelt geweldig om hier te zijn. Voor mij is dit een enorme stap en ik kan niet wachten om te leren van mijn teamgenoten en te spelen in het stadion." Dat Van Drongelen het rugnummer vier kreeg toegewezen geeft in ieder geval al aan dat HSV in hem een potentiële basisspeler ziet.
Over het bedrag van de transfer worden geen officiële mededelingen gedaan, maar het zou tussen de drie en vier miljoen euro liggen. Daarmee komt het dicht in de buurt van de duurste Zeeuwse voetbaltransfer ooit. In 1993 ging Peter van Vossen van Anderlecht naar Ajax voor zeven miljoen gulden. Het is nog niet bekend hoeveel geld de JVOZ ontvangt voor Van Drongelen. Omdat hij vier jaar bij de Zeeuwse opleiding speelde, profiteren ook zij mee van de transfer.
<h2>Paspoort Rick van Drongelen</h2><p>Rick van Drongelen werd geboren op 20 december 1998 en speelde in de jeugd voor AZVV en de JVOZ. In 2015 tekende hij op 16-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij Sparta. Hij doorliep meerdere jeugdelftallen van Oranje en speelde het EK onder 17 in Bulgarije. Op 5 december 2015 debuteerde Van Drongelen als betaald voetballer tegen FC Volendam. Later dat seizoen zou hij gelijk kampioen worden met Sparta in de Jupiler League. In de eredivisie debuteerde Van Drongelen als basisspeler in de eerste wedstrijd tegen Ajax. Uiteindelijk zou hij in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau 31 wedstrijden spelen. In Oranje onder 19 droeg hij de aanvoerdersband.</p>

Lees ook: