Twee weken 'ernstige verkeershinder' bij sluizencomplex Terneuzen

Het sluizencomplex van Terneuzen
Het sluizencomplex van Terneuzen © Omroep Zeeland
Volgens Rijkswaterstaat wordt in die periode gewerkt aan de schelp van de noordbrug, het onderdeel dat de brug vergrendelt. Daarvoor moet de brug tijdens de werkzaamheden omhoog blijven staan, zegt Rijkswaterstaat.
Op het moment dat het scheepvaartverkeer vanaf het kanaal de sluizen invaart staan beide bruggen dus omhoog. Het wegverkeer kan dan niet meer passeren. Rijkswaterstaat adviseert daarom tussen 19 augustus en 1 september het sluizencomplex te vermijden.

Niet wachten

Als ook de zuidbrug omhoog staat mag het autoverkeer ook niet voor de brug wachten. Volgens Rijkswaterstaat is dat nodig om te voorkomen dat er files ontstaan in de binnenstad en bij het sluizencomplex.
Fietsers en voetgangers die over het sluizencomplex willen, moeten wel wachten tot de zuidbrug weer sluit. Rijkswaterstaat zegt dat dit kan leiden tot meer dan 10 minuten vertraging. Het is dan overigens niet mogelijk om via de sluisdeuren alsnog de sluis te passeren.
Rijkswaterstaat heeft de situatie op de weg in beeld gebracht
Rijkswaterstaat heeft de situatie op de weg in beeld gebracht © Rijkswaterstaat
Om de dienstregeling van de bussen zo min mogelijk te verstoren zijn op werkdagen bloktijden ingesteld. Het wegverkeer kan dan tussen 07.30 en 08.00 uur en van 16.45 tot 17.15 uur gewoon doorrijden. Ondanks deze bloktijden vraagt Rijkswaterstaat automobilisten om zo veel mogelijk om te rijden via de Sluiskiltunnel en/of -brug.
Deze week doet de aannemer al wat voorbereidingswerk bij de noordbrug. Daarom kunnen voetgangers en fietsers op dit moment maar aan een kant over de brug. Ook staan er nu verkeersregelaars.