Eieren van Mol mogen weer worden verkocht

Eieren met code van de NVWA-lijst
Eieren met code van de NVWA-lijst © Omroep Zeeland
Mol heeft 11.000 kippen moeten laten ruimen, meer dan de helft van zijn pluimvee. De pluimveehouder moet nu de stal nog schoonmaken, omdat het bestrijdingsmiddel nog op de muren en vloeren zit. Naar verwachting duurt het tot oktober voor hij weer nieuwe kippen in die stal heeft.
De eieren waar geen fipronil in zat, mag Mol verkopen aan de industrie. Ze worden dan bijvoorbeeld gebruik in shampoo. Eieren die vanaf nu worden gelegd, mogen wel weer de voedselketen in.

Andere bedrijven

Afgelopen vrijdag heeft pluimveebedrijf M'egg in Grijpskerke tijdens de keuring te horen gekregen dat een deel van de eieren weer verkocht mag worden. Pluimveebedrijf Ekoz in Schore mag sinds twee weken alweer eieren verkopen. De goedgekeurde eieren mogen zowel aan de in de industrie als aan de consument verkocht worden. Brouwer Pluimvee in Nieuwerkerk mag nog geen eieren verkopen, evenals De Groot Eieren in Yerseke. De Groot koopt eieren in van andere pluimveebedrijven die wel goedgekeurd zijn en dus wel verkocht mogen worden.

Lees ook: