Vruchtbaar jaar voor verloskundigen Schouwen-Duiveland

Vruchtbaar jaar voor verloskundigen Schouwen-Duiveland
Vruchtbaar jaar voor verloskundigen Schouwen-Duiveland © Omroep Zeeland
Vruchtbare verloskundigenpraktijk in Zierikzee
De praktijk wordt gerund door drie dames: Rianne, Sanne en Margriet. Rianne is zeven weken geleden bevallen van haar dochter Femm, Margriet veertien weken geleden van dochter Madelief. Sanne is 36 weken zwanger en kan dus elk moment haar tweede kind verwachten.
Bij de praktijk werken nog drie medewerksters. Eén daarvan is in januari bevallen van haar dochter en eentje is einde van dit jaar uitgerekend. Dan blijft er één over die geen kind krijgt in 2017, maar zij kan natuurlijk de praktijk niet in haar eentje runnen.

Het kan net

"We volgen elkaar mooi op. Er zijn elke keer maximaal twee dames met zwangerschapsverlof, dat is nog perfect te regelen. Als we allemaal in dezelfde maand waren uitgerekend, dan hadden we wel een probleempje", vertelt de zwangere Sanne Meerdink.
Alle we allemaal in dezelfde maanden waren uitgerekend, dan hadden we wel een probleem gehad.
Sanne Meerdink - verloskundige
Voor de dames is het bijzonder om allemaal in hetzelfde jaar een kind te krijgen. "Eerst vertelt de één dat ze zwanger is. Dan komen nummer twee, drie, vier en vijf. Het blijft hartstikke leuk", zegt Margriet van Schelven. Ze zijn niet alleen collega's, maar natuurlijk ook elkaars verloskundigen. "Dat is zo bijzonder. Juist omdat je zo dichtbij staat", vindt Rianne Hawinkels.
Dochter Femm van verloskundige Rianne Hawinkels
Dochter Femm van verloskundige Rianne Hawinkels © Omroep Zeeland
De dames weten zelf maar al te goed wat er allemaal kan gebeuren tijdens een zwangerschap. "Femm is mijn eerste kindje. De andere collega's hebben mij in mijn zorgen heel erg gerustgesteld. Eigenlijk wat je zelf doet bij cliënten. Je bespreekt samen de risico's en maakt een plan. Heel fijn is dat", vertelt Rianne.
Over een week of vier mogen de dames op het vierde kraambezoek van het jaar. Dan bevalt Sanne van haar kind. De laatste baby wordt eind november verwacht.