En de genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo zijn...

Vanaf linksboven met de klok mee: Deltavorm, EmergoPlus, Prince Kunststof Infra, HemCell en Illuxtron International.
Vanaf linksboven met de klok mee: Deltavorm, EmergoPlus, Prince Kunststof Infra, HemCell en Illuxtron International. © Omroep Zeeland
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland.
Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs waarvoor je vanaf vandaag je stem kunt uitbrengen via dit stemformulier.
<p>Welke innovaties hebben deze bedrijven gedaan?</p><p><strong> Deltavorm </strong>heeft voor de productie van snoep het Airflow Board bedacht, een gietvorm die van vorm kan veranderen waardoor snoepfabrikanten minder afval tijdens de productie hebben en er meer kilo's snoep per uur worden geproduceerd. </p><p><strong>EmergoPlus </strong>is genomineerd voor haar PowerXtreme LifePO4 accu. Een lichte, extra krachtige, compacte, veilige en meer duurzame accu voor caravanmovers. De accu gaat de grens over én kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden: er is al een vraag uit Thailand om deze accu in nieuwe ziekenauto's te integregen. </p><p><strong>HemCell </strong>gaat de strijd aan met 'plastic soep' en heeft een nieuw soort bioplastic uitgevonden dat honderd procent composteerbaar is. Kan bijvoorbeeld ingezet worden in de verpakkingsindustrie (bijvorbeeld van eten).</p><p>'Donker of onzichtbaar licht' wordt de innovatie van <strong>Illuxtron International</strong> ook wel genoemd, het is alleen zichbaar voor mensen die zich in de met licht bestreken omgeving begeven. De Dark Light-technologie voorkomt strooilicht en zorgt voor energiebesparing. </p><p><strong>Prince Kunststof Infra</strong> ontwikkelde de HDPE trekvast insteekkoppeling die het monteren van water- en gasleidingen makkelijker maakt. </p>

Breng je stem uit!

Welk bedrijf verdient het volgens jou om de Emergo Publieksprijs 2017 mee naar huis te nemen? Breng hier je stem uit! Op deze pagina vind je korte video's waarin de genomineerden zich aan je voorstellen. Stemmen kan tot dinsdag 7 november.

Bekendmaking: 8 november

Net als vorig jaar worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op woensdag 8 november op netwerkbeurs Contacta in de Zeelandhallen.