Parcours Vestingcross wegens succes gewijzigd

Vestingwallen decor van Brico Cross Hulst
Vestingwallen decor van Brico Cross Hulst © Omroep Zeeland
Kenners waren lovend na de eerste editie van de Vestingcross in Hulst. Het werd omschreven als dé revelatie van het crossseizoen. "Na een algemeen positieve evaluatie zijn we klaar om ook de komende jaren alleen maar te groeien als wedstrijd", is ook de Hulsterse wethouder Jean-Paul Hageman hoopvol.
In tegenstelling tot de eerste editie, zijn de start en finish van de Vestingcross in Hulst dit jaar op de Glacisweg. Afgelopen winter finishten de veldrijders nog op de Tivoliweg. Ook komt er een tweede oversteekplaats naast de Dubbele Poort. De publieksstroom zou daardoor minder hinder ondervinden van de passage van de renners.
Mathieu van der Poel tijdens de eerste editie van de Vestingcross.
Mathieu van der Poel tijdens de eerste editie van de Vestingcross. © Omroep Zeeland

Live op tv

Daarnaast zal de Belgische TV-zender VTM de crossen eerder uitzenden. Afgelopen winter was enkel de cross voor elites en beloften heren live te zien. Daarin was Nederlands kampioen Mathieu van der Poel oppermachtig. Voortaan begint de live-uitzending bij de start van de dameswedstrijd. Die werd vorig jaar gewonnen door wereldkampioene Sanne Cant. De Vestingcross vindt komend jaar op 18 februari plaats en is de laatste van de reeks Brico crossen.

Brico Crossen 2017-2018

Plaats
Datum
Eeklo10 september 2017Meulebeke7 oktober 2017

Kruibeke14 oktober 2017Bredene29 december 2017Maldegem7 februari 2018Hulst18 febuari 2018

Lees ook: