Zeeland wordt wakker: Duinen, de kerk en Bradley

Zeeland wordt wakker: Duinen, de kerk en Bradley
Zeeland wordt wakker: Duinen, de kerk en Bradley © Omroep Zeeland
In 1926 waren de Meeuwenduinen een stuk minder groen
In 1926 waren de Meeuwenduinen een stuk minder groen © Staatsbosbeheer

Groen uit de duinen

De duinen op de Kop van Schouwen-Duiveland zijn te groen geworden, omdat er tegenwoordig veel stikstof in de lucht zit. Die begroeiing verdringt dieren en planten die in de Zeeuwse duinen uniek zijn. Daarom wordt het de komende tijd weggehaald.
Elke donderdagmiddag open
Elke donderdagmiddag open © Omroep Zeeland

Open kerk

Elke donderdagmiddag is de Protestantse kerk aan het Oranjeplein in Oost-Souburg open voor publiek. Mensen kunnen er een kaarsje branden of gewoon even de stilte opzoeken. Een halve eeuw geleden was dat de normaalste zaak van de wereld.
Bradley de Nooijer
Bradley de Nooijer © Orange Pictures

Transfer

Bradley de Nooijer (19) vervolgt zijn voetbalcarrière in Roemenië. De verdediger uit Oost-Souburg gaat spelen bij FC Viitorul Constanta. Dat is de club van de Gheorghe Hagi, die door veel van zijn landgenoten wordt gezien als de beste Roemeense voetballer ooit.
Lonely Planet dumpt de Oosterschelde en de Grevelingen
Lonely Planet dumpt de Oosterschelde en de Grevelingen © Omroep Zeeland

Foutje

De lijst wordt groter en groter. Opnieuw is er een foute kaart van Zeeland in omloop. Dit keer is op een kaartje van de Engelstalige reisgids Lonely Planet de Oosterschelde en de Grevelingen gedempt, net als de Haringvliet.
© Lennaert de Looze | Verzeeuwigd

Het weer

Vandaag droog en flinke zonnige perioden. Het wordt 23 graden op het strand en 24 of 25 graden elders in de provincie. Daarbij waait het amper. Komende nacht koelt het af naar 14 tot 16 graden.