Kampvuurtje op het strand? Dat kost 280 euro

Veerse Meer Surveillance op pad
Veerse Meer Surveillance op pad © Omroep Zeeland
De opsporingsambtenaren gaan in de zomer 's avonds en 's nachts een aantal keren per week op pad. De boetes op overtredingen kunnen flink oplopen.
<p>Kampvuur: €280,-<br>Illegaal kamperen: €140,- p.p.<br>Afval dumpen: €140,-<br>Vissen zonder vergunning: €130,-<br>Geen vaarbewijs: €550,-</p>

Kampvuur

Omroep Zeeland ging een avond mee met surveillanceteam. In totaal werden er zaterdagavond vier bekeuringen uitgeschreven en tientallen waarschuwingen gegeven. Zo werd een groep Belgische vrienden op het strandje bij Kortgene op de bon geslingerd, omdat ze een kampvuur hadden aangestoken. De zeven heren kregen een boete van 280 euro en een waarschuwing om toch vooral op die plek niet de nacht door te brengen.
Kampvuurtje op het strand? Dat kost 280 euro
Voor het team op het land bleef het voor de rest bij waarschuwingen. De ploeg op het water schreef onder andere een bekeuring uit aan een catamaran die voor anker lag in de vaargeul. Ook kreeg een bestuurder van een boot een prent, omdat hij zonder verlichting voer. Er werden door de teams meerdere vaartuigen gesignaleerd zonder verlichting, maar die konden niet worden betrapt.

Opsporingsambtenaren

Het waterschap werkt in het surveillanceteam samen met gemeenten Veere, Goes, Middelburg, Noord-Beveland, met de Regiopolitie Zeeland, de KLPD afdeling Waterpolitie, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de Federatie Sportvisserij Zuid-West. De opsporingsambtenaren die op pad gaan zijn van het waterschap, omliggende gemeenten en Staatsbosbeheer.