Brian van Goethem valt uit in Ronde van Vlaanderen

Brian van Goethem heeft de Ronde van Vlaanderen niet uitgereden. De 26-jarige renner van Team Roompot-Nederlandse Loterij koos in de openingsfase meerdere keren het hazenpad, maar kreeg geen ruimte. Tot overmaat van ramp kwam hij op zo'n 100 kilometer van het einde zwaar ten val, waarna hij de wedstrijd moest verlaten. Uiteindelijk kende de wedstrijd voor het eerst in ruim dertig jaar een Nederlandse winnaar met Niki Terpstra.

Brian van Goethem (foto: Omroep Zeeland)

Zoals voorspeld, probeerde Brian van Goethem in de openingsfase mee te zitten in de vroege vlucht, maar het duurde lang voordat het peloton liet begaan. Na ruim anderhalf uur koers ontstond uiteindelijk een kopgroep van elf renners met daarbij Van Goethem's ploeggenoten Floris Gerts en Pim Ligthart.

Terwijl de vluchters maximaal zo'n vijf minuten bijeen reden, ging Van Goethem op 98 kilometer van het einde hard onderuit. In het midden van het peloton ontstond een valpartij met daarbij onder meer de Belgisch kampioen Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale). Van Goethem stapte niet veel later uit de wedstrijd, maar na afloop keek hij al snel vooruit naar de Scheldeprijs die woensdag vlakbij zijn woonplaats Philippine in Terneuzen begint.

Deel dit artikel:

Reageren