Vrouw cel in voor oplichting via datingsite

Vrouw cel in voor oplichting via datingsite
Vrouw cel in voor oplichting via datingsite © Omroep Zeeland
De rechtbank van Middelburg
De rechtbank van Middelburg © Omroep Zeeland
De vrouw legde contact met haar slachtoffers via een datingsite. Vervolgens wist ze de mannen geld afhandig te maken, tienduizenden euro's. Dat deed onder meer door te doen alsof ze een relatie met de mannen wilde. Later vroeg ze om geld, mede door te dreigen om de contacten met haar openbaar te maken. Een 84-jarige man uit Goes werd voor 43.000 euro opgelicht. Bij een andere man uit Rijen verdween 80.000 euro, hij heeft na de oplichting zelfmoord gepleegd.

Vaker veroordeeld

De vrouw blijkt in de loop der jaren een behoorlijk strafblad te hebben opgebouwd in Nederland en België. Van diefstal en inbraak tot uiteindelijk afpersing en oplichting. De vrouw is in België aangehouden en meerdere keren veroordeeld voor soortgelijke zaken. Volgens de officier van justitie toonde ze weinig medeleven met haar slachtoffers. De vrouw zei zich niet schuldig te voelen over de dood van de man in Rijen. Volgens de vrouw was dat zijn eigen keuze.

Terugbetalen

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van drie jaar geëist en een schadevergoeding van 121.000 euro. Ze moet aan de nabestaanden van het slachtoffer uit Rijen 80.000 euro terugbetalen. En ruim 37.000 euro terugbetalen aan het slachtoffer uit Goes.