Bewoners leggen uit protest eigen zebrapad aan

Bewoners voeren actie voor zebrapad in Goes
De gemeente Goes besloot enkele jaren geleden dat de zebrapaden op de Van Hogendorplaan weggehaald konden worden. Basisschool 't Noorderlicht- en wijkgebouw de Spinne verhuisden toen naar een andere plek. Dus is er volgens de gemeente geen noodzaak meer voor de paden.
Bewoners zijn het daar niet mee eens. Zij vinden de weg onveilig. "Er zijn in de bocht van de weg een handjevol auto's uit de bocht gevlogen," aldus Kees van Vredegem. "De lantaarnpaal die op de hoek stond werd door zo'n ongeluk uit de grond gerukt. Ik heb zelfs een auto over de kop zien gaan."
Natte lakens als zebrapad zijn nog altijd veiliger dan auto's die te hard rijden
Astrid de Jong, raadslid SP Goes
Doordat de regen met bakken uit de hemel kwam, liep de verf op het katoenen zebrapad uit. "Ik heb plakkaatverf gebruikt, in de hoop dat het droog zou blijven. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn", vertelt Dini Vos, creatief brein achter de actie. "De natte lakens zijn nog altijd veiliger dan de auto's die te hard rijden," aldus raadslid Astrid de Jong.
Het zelfgemaakte zebrapad in Goes
Het zelfgemaakte zebrapad in Goes © Omroep Zeeland
Verderop in de Troelstralaan is de weg wél aangepast voor voetgangers. Met de actie hopen de bewoners dat de gemeente nu ook dit punt aanpakt.
ITEM Prikactie SP Goes