Onderwijzers gaan 5 oktober weer staken

Op basisschool 'Het Talent' was dit statement te lezen op één van de ramen
Op basisschool 'Het Talent' was dit statement te lezen op één van de ramen © Omroep Zeeland
"Ik roep onze leden in het primair onderwijs op om te gaan staken op 5 oktober", zegt Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs: "De politiek moet nu echt over de brug komen, we willen een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs. De vage toezeggingen waar de politiek tot nu toe mee komt zijn onvoldoende voor structureel beter onderwijs."
De vakbond maakt, samen met AOb, AVS, FvOv, FNV, de PO-raad en POinactie, deel uit van het PO-front. Het front organiseert een manifestatie op 5 oktober in het Zuiderpark in Den Haag.
Het PO-front wil een structureel bedrag van 900 miljoen euro voor salaris en 500 miljoen voor het verminderen van werkdruk. De afgelopen weken werden bedragen als 270 miljoen euro en een substantieel bedrag genoemd in Den Haag. Schueler: ,,Dat eerste bedrag is natuurlijk veel te weinig en de tweede toezeggingen is veel te vaag."

Steun

Een grote meerderheid van de schoolbesturen in het primair onderwijs steunt het doel van de lerarenacties en heeft begrip voor een staking. Dat blijkt uit een peiling van de PO-raad onder de schoolbesturen in het primair onderwijs, die door zo n driehonderd schoolbesturen is ingevuld. De PO-raad roept schoolbesturen op om medewerkers die deel willen nemen aan de staking op 5 oktober te steunen.