Dronken bestuurder twee keer op één avond aangehouden

Dronken bestuurder twee keer op één avond aangehouden
Dronken bestuurder twee keer op één avond aangehouden © oz
Alcoholcontrole - archieffoto
Alcoholcontrole - archieffoto © Omroep Zeeland
Toen agenten de bestuurder de eerste keer aanhielden, blies de man op de ademanalyse 1175 ug/l, dat is bijna 5,5 keer de toegestane hoeveelheid. Een ervaren bestuurder mag maximaal 220 ug/l blazen. Hierop werd de man zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijontzegging van vijftien uur opgelegd.

Hardleers

Echter, zonder rijbewijs en met een rijontzegging op zak, stapte de man toch weer in de auto. "Dat moet hij gedaan hebben net nadat hij het politiebureau had verlaten", aldus de dienstdoende agenten. Op de Scheldestraat in Hansweert werd de man namelijk weer aan de kant gezet.
Hierop is de man opnieuw aangehouden voor het rijden onder invloed, het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod. Op het bureau blies de man op de ademanalyse nog een uitslag van 1075 ug/l, bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid.
Het Openbaar Ministerie rekent de misdrijven zwaar aan en eist een rijontzegging voor twee jaar. Daarbovenop moet hij als het OM ligt ook een boete van 2.500 betalen en twee weken de cel in.