Ouderen rollen over de dijk op Schouwen-Duiveland

Ouderen rollen over de dijk op Schouwen-Duiveland
Ouderen rollen over de dijk op Schouwen-Duiveland © Omroep Zeeland
Speciale excursie langs de kust van de Oosterschelde
De excursie begon met een wolkenworkshop. Boswachter Paul Begijn toonde foto's van de wolken die je vaak tegenkomt in Zeeland. Deelnemer Lea de Kok had goed opgelet en kon zelfs voorspellen dat het die middag zou gaan regenen. "Ik heb geleerd dat de wolken heel mooi zijn, als ik nu naar boven kijk, zie ik een wolkenregen. Er komt straks allemaal regen uit", vertelt de Kok.
En dat gebeurde ook, een paar tellen later begon het te spetteren. Bijkomend nadeel: de vooraf aangekondigde lepelaars kwamen niet aan land, maar bleven op de zandplaten in de Oosterschelde om te eten en waren door de regen niet te zien. Gelukkig was boswachter Wendy Janse voorbereid en had ze voor de zekerheid ook een opgezette lepelaar meegenomen.
De dag werd afgesloten met het proeven van zilte zaligheden, zoals eetbare zeewieren. En er was ook aandacht voor de niet-eetbare planten, zoals meekrap, waar van oudsher een rode kleurstof uit wordt gewonnen.
Ondanks de harde wind en de kleine regenbui vond boswachter Begijn het een succes. "Tot nu toe wordt deze excursie alleen in de Oosterscheldeweek georganiseerd, maar we hopen dat het in de toekomst vaker gaat gebeuren. Hiervoor is samenwerking met andere overheidsinstellingen en zorginstellingen nodig."
Deelnemers krijgen workshop over eetbare wieren
Deelnemers krijgen workshop over eetbare wieren © Omroep Zeeland
ITEM rollators in Tureluur