Woning beschoten in Terneuzen, twee verdachten aangehouden

Woning beschoten in Terneuzen, twee verdachten aangehouden
Woning beschoten in Terneuzen, twee verdachten aangehouden © HV Zeeland
Woning beschoten in Terneuzen
De schietpartij gebeurde rond 05.30 uur. Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen dat de schutters waren weggereden in een auto. Agenten die met spoed naar Goudenregenstraat reden, zagen een auto die aan de omschrijving voldeed en gingen erachteraan.

Waarschuwingsschoten

Na een korte achtervolging stopte de auto in het Rozenpark. De politieagenten ging eropaf met getrokken wapen. Omstanders gingen zich met de situatie bemoeien, waardoor volgens Mireille Aalders van de politie 'een dreigende situatie ontstond voor zowel de verdachten als de politieagenten', daarom hebben de agenten waarschuwingsschoten gelost.
ITEM politie over schietpartij Terneuzen
Na de waarschuwingsschoten kwam er volgens Aalders een einde aan de dreigende situatie en konden de twee verdachten worden aangehouden. Daarna is ook het Rozenpark afgezet voor onderzoek.
Rozenpark afgezet na aanhouding schietverdachten
Het gaat om twee mannen uit Terneuzen van 32 en 18 jaar. Ze zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Ze worden later vandaag gehoord over het schietincident. Waarom het huis aan de Goudenregenstraat werd beschoten, is nog niet bekend.
Een woning in de Goudenregenstraat in Terneuzen is vanochtend beschoten
Een woning in de Goudenregenstraat in Terneuzen is vanochtend beschoten © HV Zeeland
Een omwonende reageert geschrokken. "Voor de veiligheid van de kinderen is dit een ramp. En het is ook niet de eerste keer, ik heb gehoord van de buren dat er een tijd geleden hier ook al een zware ruzie was. Toen was het de ene kant tegen de andere kant."
ITEM Schietincident Terneuzen

'Onderling uitvechten'

Hij is dan ook niet van plan om in deze buurt te blijven wonen. "Ook omdat mijn huis sowieso te klein is, maar dit vond ik wel ook iets waarvan ik zeg: daar hoef ik niet tussen te wonen. Dat mogen ze zelf onderling uitvechten."
Het is niet de eerste schietpartij in Terneuzen. In een jarenlange vete tussen twee rivaliserende groepen waren er meerdere schietincidenten over en weer. Bij een schietpartij in 2014 werd Terneuzenaar Gideon Verhelst doodgeschoten. Toen korte tijd later een verdachte voor die schietpartij werd vrijgelaten, werd ook hij neergeschoten. Hij liep daardoor een dwarslaesie op.

Preventief fouilleren

Na meerdere bedreigingen over en weer werd er maandenlang preventief gefouilleerd in de binnenstad van Terneuzen, om zo nieuwe schietpartijen te voorkomen. Of deze nieuwe schietpartij onderdeel is van die vete kan de politie nog niet zeggen. Dat moet nog blijken uit onderzoek. Ook of er opnieuw preventief gefouilleerd gaat worden in Terneuzen, is nog niet bekend.

Lees ook: