Oemoemenoe start met monsterzege aan seizoen in Ereklasse

Oemoemenoe won in de eerste competitiewedstrijd ruim van Waterland
Oemoemenoe won in de eerste competitiewedstrijd ruim van Waterland © Miriam Wasterval
Oemoemenoe, dat vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis de kampioenspoule van de Ereklasse haalde, probeert dit seizoen een gevolg te geven aan de goede prestaties. De eerste wedstrijd tegen Waterland, was veelbelovend. Oemoemenoe had in Middelburg weinig moeite met de ploeg uit Purmerend. Al na een paar minuten namen de Zeeuwen het heft in handen. Hierna liep de stand alleen maar verder uit, bij rust stond het 33-0. Ook na rust hield de wedstrijd hetzelfde spelbeeld, een makkelijk scorend Oemoemenoe stoomde door naar 64-0.

Ambities

Om de ambities van Oemoemenoe te bewerkstelligen is de club druk aan het professionaliseren. Zo is Anton Engels uit Middelburg als sportfysiotherapeut bij het team betrokken en is ook de seizoensvoorbereiding serieuzer aangepakt. Vorige week oefende Oemoemenoe nog tegen de Belgische kampioen Dendermonde (31 - 45). Volgens Mirjam Wasterval (teammanager) was dit terug te zien in de wedstrijd tegen Waterland. "Het was niet zo dat Waterland heel slecht was, maar we waren fitter en waren alerter als er fouten werden gemaakt. Dat gaf veel meer de doorslag dan het verschil in kwaliteit."

Bonuspunten

Oemoemenoe maakte in de wedstrijd tegen Waterland tien tries. Dat leverde twee bonuspunten op voor de stand, waardoor de Middelburgse formatie gedeeld koploper is.

Scores Oemoemenoe

NaamAantal puntenGregory Banister24Luke Williams5Chris Farrell5Jackson Frawley5Deniel van der Waal5Yedney America5Joey Luitwieler5Chris Ruff5Ernst Berman5