Na 25 jaar wachten: nieuwe landingsbaan voor Midden-Zeeland

Kustwacht landt op vliegveld Midden-Zeeland ter gelegenheid van de opening van de verharde baan.
Kustwacht landt op vliegveld Midden-Zeeland ter gelegenheid van de opening van de verharde baan. © Omroep Zeeland
In 2013 was al toegezegd dat de baan er in 2014 zou komen. Dat is drie jaar later geworden. De aanleg van de baan kostte zo'n 400.000 euro en wordt volgens directeur Enno Belderok betaald door de aandeelhouders.

Minder schade

Doordat de baan nu verhard is, kan het vliegveld langer open blijven en is er in natte periodes minder schade aan de baan. De nieuwe landingsplaats is gemaakt van gemalen vezels van oude kunstgrasvelden.

Helikopters

Het bedrijf Dong Energy wil volgend jaar vanaf het vliegveld gaan vliegen met helikopters, om onderhoudspersoneel naar de nieuwe windparken voor de Zeeuwse kust te brengen. Volgens directeur Enno Belderok is dit een mooie stabiele bron van inkomsten. Maar volgens hem wordt vliegveld Midden-Zeeland daardoor niet groter of commerciëler van aard. Het blijft een recreatief vliegveld voor kleine vliegtuigen.
ITEM opening landingsbaan

Kustwacht

Ter gelegenheid van de opening van de verharde landingsbaan maakte een toestel van de Kustwacht een landing op het vliegveld. Dat gebeurde met een Dornier 228-212, een patrouillevliegtuig van de Nederlandse Kustwacht. Het wordt gebruikt voor controle- en observatievluchten boven de Noordzee.
Ben de Reu opent verharde landingsbaan Vliegeveld Midden-Zeeland
Ben de Reu opent verharde landingsbaan Vliegeveld Midden-Zeeland © Omroep Zeeland

Lees ook: